Winkelwagen

Veelzijdig aanbod met scherpe prijzen

Snelle levering in heel Nederland

Onze klanten geven ons een 8,3

Bestellen

Meer informatie nodig?

Bel ons op 085 620-70-99

Btw zonnepanelen 2023

Het kabinet verlaagt in 2023 de btw op levering en installatie van zonnepanelen van 21% naar 0%. Daardoor hoef jij als particulier bij de aanschaf van zonnepanelen de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Per 1 januari 2023 op je zonnepanelen btw vrij voor jouw woning.
 

Voor wie geldt 0% btw op zonnepanelen 2023?

Heb jij een eigen huis en ga je zonnepanelen plaatsen op of bij jouw woning? Dan kun je gebruik maken van het btw-tarief van 0%. Dit btw-tarief geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een eigen woning. Met ‘bij een woning’ bedoelen we ook het plaatsen van zonnepanelen op de garage of schuur naast jouw woning, maar ook op andere vormen van aanbouw zoals een serre of een tuinhuisje. Heb je een appartement in een complex? Dan kun je met de VvE gezamenlijk zonnepanelen zonder btw kopen voor op het appartementencomplex. Ook als je als particulier een vakantiehuis hebt kun je gebruik maken van de mogelijkheid om zonnepanelen btw vrij aan te schaffen bij Sun Green Energy.
 
Let op: 0% btw op zonnepanelen geldt alleen in Nederland en Duitsland.
 

Welke producten zijn btw vrij?

Naast dat de zonnepanelen btw vrij zijn, geldt het nultarief ook voor de bijbehorende kabels en ander montagemateriaal voor zonnepanelen, en ook voor omvormers. Voor andere werkzaamheden, zoals dakversteviging voor de installatie van zonnepanelen, een warmtepomp of een batterij voor energie opslaan geldt het btw-tarief van 21%.
 
Btw-vrije producten op een rij:

Factuurdatum van belang voor 0% btw zonnepanelen.

Misschien heb je jouw zonnepanelen al aangeschaft, maar vindt de levering pas in 2023 plaats. Om gebruik te maken van het nultarief geldt in alle gevallen: de factuurdatum bepaalt het btw-tarief. Dus is de factuurdatum in 2023, dan betaal je geen btw op zonnepalen en toebehoren. Dit geldt ook voor aanbetalingsfacturen. Voor het bepalen van de factuurdatum, en daarmee het btw-tarief, houden we rekening met de voorwaarden van de Belastingdienst. Als je geen aanbetaling gedaan hebt, dan is de factuurdatum uiterlijk de 15e dag van de maand na de levering van de zonnepanelen en overige materialen. Bij aanbetalingen volgt er een factuur met daarop het bedrag en btw-tarief van het jaar waarin de aanbetaling gedaan is.

Snelle levering

In heel Nederland

Goeie service

Klanten waarderen ons

Internationale merken

Gerenommeerde merken alleen

100% veilig bestellen

iDEAL / MasterCard / Visa