Winkelwagen

Veelzijdig aanbod met scherpe prijzen

Snelle levering in heel Nederland

Onze klanten geven ons een 8,3

Klantenservice

Ons team staat klaar om je te helpen.

Hoe, wat, waarom?

Veel gestelde vragen

Veel leveranciers van zonnepanelen berekenen een verkeerd rendement voor. Ze nemen veelal de afschrijving niet mee en vergeten de degradatie (jaarlijkse vermindering van opbrengst) van de zonnepanelen. Ook vergeten ze dat de omvormer na circa 10 tot 15 jaar vervangen dient te worden. Als je die allemaal meeneemt dan blijkt het rendement op de investering circa 4 tot 6% te bedragen. Nog altijd meer dan op een spaarrekening.  Laat je niet gek maken met percentages van 10%.

Ja, voor de plaatsing van zonnepanelen kan je onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op verschillende subsidie en andere financiële voordelen.

Als je op een bepaald moment meer stroom opwekt dan je verbruikt kan je stroom terugleveren aan het net. Jouw meter loopt dan terug. Dit wordt dan verrekend met de stroom die je verbruikt als er minder stroom wordt opgewekt. Dit noemen we salderen.

Om te bepalen wat de beste zonnepanelen zijn kan je het beste afgaan op testresultaten. In Duitsland is een aantal testinstituten. Overigens is het belangrijk om te weten dat een TUV-keurmerk geen garantie is voor een goed zonnepaneel. Het zegt namelijk alleen iets over de veiligheid.

Zonnepanelen schaf je aan inclusief de gehele installatie zoals omvormer en bevestigingsmateriaal. Ook dient de installatie uitgevoerd te worden met bijbehorende aanpassingen aan de groepenkast. Als je het grootste deel van jouw stroom zelf wilt opwekken dan kost dat voor een gemiddeld huishouden van 4 personen circa € 5.000,-. Het is daarbij wel van belang dat je een geschikt dak hebt, het liefst redelijk gericht op het zuiden en met zo min mogelijk schaduwobjecten.

De zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer. Die omvormer kan op zolder geplaatst worden, maar het beste is om deze in een goed geventileerde ruimte te hangen (lees alles over de beste plek). De omvormer moet zelf namelijk ook koelen. Hoe beter de koeling, hoe hoger het rendement en hoe langer de levensduur van de omvormer. Er moet nog wel een kabel van de zonnepanelen via de omvormer naar de meterkast. Bespreek met de installateur hoe die moet lopen. Voorkom daarbij dat de kabels in het zicht komen. Heb je schaduwobjecten of wil je de zonnepanelen in meerdere legrichtingen plaatsen, overweeg dan de aanschaf van zogenaamde Power Optimizers.

Dat is voornamelijk afhankelijk van de oppervlakte (hoogte / breedte) van jouw dak en de schaduwobjecten.

Veel installateurs willen vooraf de volledige betaling ontvangen. Pas daar mee op. Zorg er altijd voor dat je het recht hebt om een laatste deel van de betaling achteraf te kunnen doen. Dit voorkomt namelijk de situatie dat de installateur geen oog meer heeft voor problemen die zij nog zou moeten oplossen.

Niet per se. Indien je een meter hebt die niet kan terugleveren dan zal je een nieuwe (slimme) meter moeten aanvragen bij jouw netbeheerder. Vaak wordt deze kosteloos geplaatst, in sommige gevallen worden kosten in rekening gebracht. Heb je een analoge meter die wel kan teruglopen, laat je dan niet in verleiding brengen om deze te vervangen door een slimme meter, zelfs niet indien jouw leverancier dit adviseert.

Qua rendement is er voor in Nederland nauwelijks verschil. Zwarte zonnepanelen zijn meestal minder opvallend. De donkerblauwe zonnepanelen hebben een aluminium lijst en die vallen iets meer op. Wel is er een prijsverschil. Zwarte zonnepanelen zijn duurder omdat ze andere cellen hebben en is de lijst en bevestigingsmateriaal zwart gemaakt.

Snelle levering

In heel Nederland

Goeie service

Klanten waarderen ons

Internationale merken

Gerenommeerde merken alleen

100% veilig bestellen

iDEAL / MasterCard / Visa