Omvormers

De zonnepanelen omvormers vormen een belangrijk onderdeel van de complete installatie. Dat heeft te maken met het type elektriciteit dat de panelen kunnen opwekken, op basis van de gebruikte techniek. Zowel bij de mono kristallijn en poly kristallijn zonnepanelen als de dunne film-modellen is er sprake van panelen die gelijkstroom opwekken. Ze gebruiken het zonlicht dat ze opvangen om die stroom op te wekken, waar we thuis helaas niet zomaar gebruik van kunnen maken. Onze apparatuur is ingericht op het gebruik van wisselstroom, waardoor u daar een omvormer voor de zonnepanelen bij nodig heeft.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 340 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 340 resultaten wordt getoond

Omvormer voor zonnepanelen

De omvormer voor de zonnepanelen zorgt ervoor dat de gelijkstroom kan worden omgezet in wisselstroom. Dit maakt het mogelijk om de opgewekte elektriciteit thuis daadwerkelijk te gebruiken en die terug te leveren aan het energienet, afhankelijk van de mate van opgewekte energie die u zelf kunt gebruiken. Alle energie die u extra opwekt ten opzichte van uw eigen verbruik kunt u terug leveren, waardoor de energierekening verder zal dalen.

De ideale combinatie vinden

Als u op zoek bent naar een geschikte omvormer voor uw zonnepanelen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een ruim assortiment van de hoogste kwaliteit, die ervoor zorgen dat uw zonnepanelen optimaal functioneren. Van SolarEdge tot Solis en Growatt tot GoodWe, we hebben alle grote merken in huis. We leggen u alles uit wat u moet weten over het kopen van een omvormer voor uw zonnepanelen.

Wat is een omvormer?

Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom, opgewekt door zonnepanelen, omzet in wisselstroom die geschikt is voor het elektriciteitsnet. Een goede omvormer is essentieel voor een optimaal werkend zonne-energiesysteem, omdat het de opgewekte energie van uw zonnepanelen omzet in bruikbare elektriciteit voor uw huishouden.

Welke omvormer is het meest geschikt?

Het kiezen van het juiste systeem voor uw zonnepanelen kan lastig zijn, omdat er veel verschillende soorten omvormers zijn. Het is daarom belangrijk dat u op een aantal factoren let bij de aankoop. Hieronder zetten we belangrijke factoren om in overweging te nemen op een rij:

  1. Vermogen: het vermogen moet overeenkomen met het vermogen van uw zonnepanelen. Het is daarom belangrijk dat u het vermogen van uw zonnepanelen kent voordat u kiest.
  2. Type: er zijn verschillende soorten, waaronder stringomvormers, micro-omvormers en power optimizers. Ook hybride omvormers zijn een optie. Elk apparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor een specifieke situatie.
  3. Prijs: natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol bij de keuze. Let op een goede balans tussen de prijs en de kwaliteit.

Bekijk ook alle accessoires voor het aansluiten.

Waar moet u nog meer op letten bij een omvormer kopen?

Naast de factoren die we hierboven opsommen, zijn er nog een aantal andere belangrijke zaken waar u op moet letten.

  1. Compatibiliteit: het spreekt voor zich, maar de omvormer moet compatibel zijn met uw zonnepanelen en andere apparatuur.
  1. Efficiëntie: de efficiëntie is belangrijk omdat dit bepaalt hoeveel energie er daadwerkelijk wordt omgezet van uw zonnepanelen naar bruikbare elektriciteit. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer energie u kunt besparen en des te sneller u de investering in uw zonnepanelen terugverdient.
  1. Installatie: kies een apparaat dat eenvoudig te installeren is. Bij ons vindt u geschikte apparaten voor zowel nieuwe als bestaande zonnepanelensystemen.
  2. Controleren: een systeem waarop u toezicht kunt houden is ook handig, zodat u altijd op de hoogte bent van de prestaties van uw zonnepanelen. De meeste van onze omvormers zijn uitgerust met handige monitoringtools waarmee u de prestaties in de gaten houdt.

Kortom, een omvormer is een essentieel onderdeel waarmee u uw zonnepanelen optimaal laat werken, daarom is het zaak dat u voor de beste prijs-kwaliteit verhouding kiest, passend bij uw specifieke situatie.

Is het een slimme investering?

Met een omvormer voor zonnepanelen wekt u uw eigen energie op, zo kunt u besparen op uw energierekening. Maar dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor de planeet. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen optimaal functioneren en dat u maximaal profiteert van de opgewekte energie. Bovendien is het een duurzame keuze, omdat het u van de grijze stroom afhelpen en bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Door te investeren in een omvormer draagt u bij aan een betere toekomst voor uzelf en voor de volgende generaties.

Waarom omvormer kopen bij Sun Green Energy?

Bij ons kunt u terecht voor de beste kwaliteit zonnepanelen en toebehoren tegen scherpe prijzen. Wij bieden een ruim assortiment omvormers van gerenommeerde merken zoals Growatt, SolarEdge en GoodWe. We maken onze selectie op basis van hun kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Daarnaast bieden wij een uitstekende service, zodat u altijd kunt rekenen op onze ondersteuning bij het kiezen van de juiste randapparaten voor uw zonnepanelen. Onze experts staan altijd voor u klaar om u te helpen bij uw keuze en om eventuele vragen te beantwoorden. Wij begrijpen namelijk dat het een belangrijke investering is en dat u hierbij de beste ondersteuning en service wilt krijgen. Neem contact met ons op voor deskundig advies.