Luchtreiniger

Zuivere lucht met Daikin luchtreinigers

Zuivere lucht is belangrijk voor een gezond en veilig binnenklimaat. Luchtreinigers filteren de lucht binnenshuis, voor een drie keer zuiverder, gezonder en schoner resultaat. Bestel uw Daikin luchtreiniger direct online bij Sun Green Energy.

10 jaar onderhoudsvrij

De filters van de luchtreiniger hoeven ten minste de eerstkomende 10 jaar na aankoop niet te worden vervangen. Daardoor betaalt u geen extra kosten voor regelmatige filtervervanging, zoals bij andere merken en units voorkomt.

Stilste luchtreiniger op de Europese markt

Daikin luchtreinigers zijn fluisterstil. Dat houdt in dat u ze ook ’s nachts kunt laten draaien, terwijl u rustig slaapt. Met hun werking met een geluidsdrukniveau van slechts 19 dB(A) hoort u niets van het luchtzuiverproces. De unit zuivert de lucht zonder dat u er iets van merkt.

Compact en krachtig

Ondanks de compacte afmetingen van de luchtreinigers hebben zij een zeer krachtige werking, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor grote ruimtes. De unit werkt optimaal in kamers met een grootte tot 82 m².

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Hoe werkt een luchtreiniger?

Luchtreinigers zijn lucht aanzuigende apparaten, tijdens het filterproces zetten ze vervuilde lucht om in schone lucht. Door lucht te filteren verwijderen ze stoffen zoals fijnstof, ziektekiemen en pollen. Ze kunnen zelfs geurtjes uit de lucht filteren. Door filtratie ruimt het apparaat dus allerlei vuil op wat schadelijk voor de gezondheid kan zijn of allergieën kan triggeren.

Waar is een luchtreiniger goed voor?

Net als bij ventileren, verbetert u de luchtkwaliteit in huis bij het gebruik van een luchtreiniger. Het apparaat zuivert de binnenlucht, waardoor u schonere lucht inademt. Luchtzuiverende apparaten kunnen goede ventilatie niet vervangen, maar vullen ventilatie vooral aan waar het tekort schiet. De luchtreiniger elimineert namelijk 99% ook stoffen zoals bacteriën, ziektekiemen en pollen. Bij natuurlijke ventilatie (het openzetten van ramen, deuren en ventilatieroosters in muren) laat u frisse lucht binnen, maar ook pollen. De luchtreiniger haalt deze pollen na ventilatie vervolgens weer uit de lucht. Zo vormt het apparaat en goede aanvulling.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een luchtfiltersysteem?

De belangrijkste verschillen tussen de luchtreinigers zit de soort filters in het systeem en de grootte van de ruimte die het apparaat aankan. Deze twee kenmerken moet u op letten bij het kopen van een luchtreiniger. Als de capaciteit van het apparaat te klein is, filtert hij alleen de lucht in de directe omgeving en blijven er vuile stofdeeltjes in de ruimte achter. Kies daarom voor een reiniger met genoeg capaciteit voor uw ruimte. Daarnaast zijn er luchtreinigers die ozon uitstoten. Oudere modellen kunnen een ionisator bevatten die ozon uitstoot, let daarop bij de aanschaf van het apparaat. De Daikin luchtreinigers in onze webshop zijn vrij van ozongenerator.

Andere onderdelen om op te letten tijdens het vergelijken van apparaten zijn de snelheden, een slaapstand, een fluisterstille stand, kinderslot en afstandsbedieningen en apps.

Luchtreiniger met HEPA filter

Verwijdert 99,9% coronavirus- en griepvirusdeeltjes in 2,5 minuut

Getest door het Institut Pasteur de Lille

De Daikin luchtreinigers zijn uitvoerig getest in de laboratoriums van het Institut Pasteur de Lille op het verwijderen van coronavirus. Uit het onderzoek blijkt dat deze units meer dan 99,9% van het menselijk coronavirus verwijderen in 2,5 minuut. Dit virus is verantwoordelijk is voor de COVID-19-pandemie. Ook voor het H1N1-virus, het zogenaamde ‘normale’ griepvirus, zijn de luchtreinigers effectief met ruim 99,9%. Luchtreinigers van Daikin zijn daardoor een aanvullend middel om verspreiding van deze ziekten tegen te gaan. De compacte luchtreinigers werken met een combinatie van een hoogwaardig elektrostatisch HEPA-filter en een intense blootstelling aan de Flash Streamer-technologie. Het HEPA-filter vangt het virus, waarna de Flash Streamer het virus verwijdert. Op die manier neemt het risico op overdragen van respiratoire virussen sterk af.